Energetikai tanúsítvány egy ipad készüléken

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY BUDAPESTEN

Vállaljuk budapesti ingatlanja tanúsítását, rövid határidővel, rugalmas felmérési időpontokkal, 14. kerületi központtal.

Rendelet írja elő a tanúsítást

A szabályozás részleteit 176/2008. (VI. 30.) Korm. Rendelet "az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról" tartalmazza. A jogszabály alapján:

Kötelező a tanúsítás

  • új épület használatbavételi engedélyéhez
  • meglévő épület tulajdonjog átruházása esetén
  • meglévő épület bérbeadása esetén
  • egyes állami épületekre

Nem kötelező

  • 50 m²-nél kisebb alapterületű, különálló épületekre
  • ideiglenes épületre, nyaralókra, hétvégi házakra
  • egyes mezőgazdasági, ipari vagy műhely jellegű épületekre
  • a használatbavételi engedélyezést megelőző eladás esetén
  • ha az ingatlanban résztulajdonos szerez ellenérték fejében további tulajdonrészt

Energetikai tanúsítvány – hiteles szakvélemény

Az energetikai tanúsítvány célja, hogy hitelesen dokumentálja az ingatlan energiahatékonysági paramétereit és arról közérthető módon adjon tájékoztatást. Az Európai Unió klímavédelmi programjának részeként vezették be az épületek tanúsításának a rendszerét, Magyarországon 2012-ben. A szakvéleményt csak arra jogosult mérnök állíthatja ki, jogszabályban meghatározott tartalommal. A hitelesített dokumentáció rendelkezik egy ún. HET azonosító számmal. Ezt a számot az Országos Építésügyi Nyilvántartás generálja, és bárki által ellenőrizhető az online adatbázisban.

A tanúsítvány elkészítésének menete

Helyszíni szemle, amikor Önnek megfelelő

Tanúsítvány elkészítése: 1-2 munkanap

Átadás a 14. kerületben, vagy postázás

Árak itt ikon

Garancia a munkánkra

Garantáljuk, hogy az általunk kiállított tanúsítványok hitelesek, a jogszabályi előírások teljes betartásával készülnek, és jogosult mérnök készíti őket. A szolgáltatási díjat ügyfeleink nem kötelesek előre rendezni, ez a dokumentumok személyes átvételekor is lehetséges a 14. kerületben vagy egyeztetés szerint Budapesten máshol is. Ha elégedetlen volt szolgáltatásunkkal, nyolc munkanapon belül visszatérítjük a teljes díjat. A szakvélemény visszaszolgáltatását követően töröltetjük annak regisztrációját a kormányzati adatbázisból (OÉNY), így lehetősége nyílik más tanúsítóval elkészíttetni azt.

Tanúsítvány készítés Budapesten, kiemelten a 14. kerületben

Munkánkat a főváros területén, elsősorban a 14. kerületben végezzük. Zugló Budapest egyik legkedveltebb kerülete, lakossága 123 ezer fő. Az ingatlanok száma ennek közel fele, aminek összetétele vegyes képet mutat, családi házak, korszerű tégla társasházak és panel lakások egyaránt megtalálhatók az állományban. Az energetikai tanúsítást folyamatosan, hétvégén is végezzük, akár már másnapi elkészítési határidővel. Nagyobb ingatlanok auditálását is végezzük, hőkamerás felmérésre is tudunk ajánlani megbízható mérnököt. Ügyfélkörünk legnagyobb része a kerület városrészeiből érkezik: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget. Ha az Ön ingatlanja is Budapest XIV. kerületében található, várjuk jelentkezését telefonon vagy a megrendelő űrlappal! A főváros egész területén dolgozunk, az árlista szerinti díjakon. Megrendelés előtt javasoljuk, hogy ellenőrizze a tanúsítási kivételek listáját, könnyen lehet ugyanis, hogy az Ön esetében nem is lesz szükség a munkánkra.

Árak társasházakra, legyen szó bármilyenről Családi lakóingatlanokat is kedvezően véleményezünk